Consultanță gratuită pentru alegerea celei mai bune soluții de încălzire cu pompe de căldură

Vă acordăm gratuit consultanță tehnică pentru implementarea celei mai bune soluții de încălzire cu pompa de căldură

Sistemul de incalzire cu pompa de caldura poate asigura cheltuieli foarte reduse de incalzire in situatia in care toate elementele conexe acestui sistem sunt concepute sa functioneze la parametrii de optim.

Sistemul de incalzire al imobilului trebuie sa functioneze la parametrii optimi in conditiile de randament maxim (COP) al pompei de caldura. Pompa de caldura (indiferent de tipul acesteia) are un randament cu atat mai mare cu cat temperatura necesara a agentului termic este mai mica. In consecinta, orice tip de pompa de caldura va functiona cu cele mai mici cheltuieli privind incalzirea imobilului, daca imobilul are un sistem de incalzire in pardoseala care necesita o temperatura a agentului termic de max. 35⁰C.

In mod logic, utilizarea ventilo-convectoarelor care necesita o temperatura a agentului termic de cca 45⁰C, va genera cheltuieli mai mari privind functionarea pompei de cladura pentru incalzirea imobilului si in final utilizarea caloriferelor, care necesita o temperatura a agentului termic de min 50⁰C, va genera cheltuieli si mai mari (cele mai mari) privind funtionarea pompei de caldura pentru incalzirea imobilului.

Solutii tehnice:

In cazul in care imobilul dvs este de dimensiuni mai mari (>300mp), solutia amplasarii unei singure pompe de caldura de puterea necesara nu este indicata datorita consumurilor nejustificate de energie electrica pe durata temperaturilor din domeniul +7⁰C – 7⁰C, care este foarte extins. Din acest motiv, solutia optima consta in amplasarea a doua sau mai multe pompe de caldura, de puteri mai mici, care sa functioneze automatizat in cascada, in functie de necesarul de energie termica a imobilului pentru incalzire.

Un aspect esential asupra caruia va consiliem il constituie reabilitarea termica a imobilului. In cadrul sitului veti gasi un exemplu de calcul facut la un imobil cu suprafata utila de 442 mp, care a fost incadrat in baza certificatului energetic intocmit, in clasa de eficienta energetica D, avand un necesar energetic anual pentru incalzire de 138.517 kw termici rezultat in urma intocmirii certificatului energetic. Pentru producerea acestei energii termice anuale necesare incalzirii imobilului, costul era de 13.297,64 lei/an la un consum de energie electrica de aprox 27.703 kw.

Dupa reabilitarea energetica (izolarea termica, schimbarea tamplariei, izolarea planseelor si in special a puntilor termice, etc) imobilul a fost clasificat in clasa A iar necesarul de energie termica pentru incalzirea anuala a imobilului a scazut de la 138.517 kw termici, la 55.281 kw, care insemna un consum anual de energie electrica al pompei de caldura de 11.056 kw, care costa numai 5.307 lei/an fata de 13.297 lei/an lei, inainte de reabilitarea termica ceea ce reprezinta o cheltuiala de 2,5 ori mai mica.

Amplasarea unui soft-starter sau a unui convertizor de frecventa pe alimentarea electrocompresorului pompei de caldura realizeaza nu numai o reducere a consumului de energie electrica cu pana la 45% dar si o prelungire de peste 10 ori a duratei de viata a electrocompresorului, in lipsa altor incidente.

…si multe altele… cu scopul de a reduce cheltuielile de incalzire.

Dacă aveți o întrebare despre pompele de căldură, la care doriți un răspuns și eventual un ajutor din partea mea, puteți posta un comentariu pagina Întreabă un specialist în pompe de căldură și vă voi răspunde în cel mai scurt timp. Important este, ca în final, să aveți costuri de încălzire minime pentru un confort maxim.