pompe de caldura asg

Despre noi

Numele meu este George Mardare, sunt de profesie (principala) inginer si pot spune ca de peste 30 de ani pasiunea si activitatea mea s-a desfasurat numai in domeniul pompelor de caldura. Mai precis, am inceput sa ma ocup efectiv de pompele de caldura din anii 1984-1986, cand in calitate de sef al serviciului mecano-energetic la FUPSICH (Fabrica de Utilaje si Piese de Schimb pentru Industria Chimica) din Focsani, am realizat o pompa de caldura de 1Gcal/h, pe care am montat-o in fabrica. La momentul respectiv, aceasta realizare a generat un eveniment mediatic, motiv pentru care, am prezentat lucrarea in cadrul CONFERINTEI ANUALE DE ENERGETICA ce s-a desfasurat la Brasov, in anul 1986. Aceasta este cartea in care au fost prezentate toate lucrarile sustinute in cadrul conferintei.

La acea data, eram privit foarte circumspect atunci cand vorbeam despre pompe de caldura si nepoluare, temele mele predilecte. ERA MULT PREA DEVREME PENTRU ACESTEA. Apoi a venit revolutia…….

In anul 1994, am infiintat o firma, unde am desfasurat o activitate intensa privind importul, montajul si service-ul pentru pompe de caldura fabricate in special in Suedia si China, precum si montajul sistemelor de incalzire in pardoseala, ventilatie cu recuperare, panouri solare…..

In paralel cu aceasta activitate practica am cautat sa imi perfectionez si partea teoretica, obtinand astfel dreptul de reprezentanta pe Romania pentru mai multi furnizori mondiali de pompe de caldura de mare performanta. Din anul 1994 am realizat import, montaj, garantie si service pentru pompe de caldura fabricate in Europa si China (mentionez pompele de caldura  fabricate de firmele  Octopus, Jifon si Nibe din Suedia, pompele firmei Shandong Lark Central Air Conditioner Co Ltd din China, etc).

Pentru a putea determina necesarul de caldura al oricarui tip de imobil, in scopul unei dimensionari corecte bazate pe calcule termice, am obtinut, inca din anul 2007, in urma participarii la cursuri, in cadrul facultatii de constructii si a sustinerii examenului, CERTIFICATUL DE ATESTARE ca auditor energetic, fiind printe primii auditori-energetici din tara. Cu aceasta ocazie, as dori sa subliniez din nou faptul ca dimensionarea corecta a puterii necesare a unei pompe de caldura pentru un imobil se poate realiza numai in baza intocmirii unui certificat energetic utilizand un program de calcul specializat.

Restul metodelor aproximative de determinare a puterii necesare, sunt povesti. Este ca si cum ai incerca sa lovesti cu o piatra sarma dintre doi stalpi de telegraf. Ai doua sanse: ori deasupra acesteia ori dedesubt. Extrem de rar poti lovi sarma. La fel este si cu dimensionarea pompelor de caldura pentru un imobil in lipsa unui certificat energetic.

Ulterior, in anul 2014, am partipipat din nou la cursurile facultatii de mecatronica din Bucuresti si in urma sustinerii examenului, am obtinut reatestarea ca auditor energetic.

Am montat o buna perioada de timp, pompe de caldura importate din China, cele mai multe de la firma Shandong Lark Central Air Conditioner Co Ltd, al carei reprezentant sunt pe piata din Romania.(vezi imputernicirea alaturata). Colaborarea cu aceasta firma s-a redus foarte mult in ultima perioada, datorita faptului ca nu am fost multumit de fiabilitatea componentelor utilizate in fabricatia pompelor de caldura. Au fost perioade de timp in care eram practic coplesit de numarul mare de interventii si reparatii, soldate cu schimbari de piese si subansamble.Lucrul cel mai dureros pentru mine era insa modul in care ma priveau beneficiarii atunci cand ma anuntau ca din nou sunt probleme in functionare. Din nefericire problemele la pompele de caldura apareau atunci cand situatia era cea mai dramatica posibil, adica iarna. Diferentele mari de pret intre pompele din China si cele europene sau americane, ii faceau pe multi beneficiari sa isi asume riscul achizitionarii lor, desi de fiecare data eu i-am informat privind posibilitatea reala de a avea probleme in exploatare….

Un furnizor de elita pentru pompele de caldura, cu care am lucrat si mai colaborez din cand in cand este concernul suedez NIBE.

Dupa mai multe traininguri in tara si mai ales in Suedia, chiar la concernul NIBE, am obtinut certificatul de depanator NIBE pentru Romania, astfel ca sunt autorizat de concernul NIBE sa pot efectua reparatii la pompele de caldura NIBE montate pe teritoriul Romaniei, sa asigur service si montaj pentru aceste pompe de caldura. Nu am excelat in colaborarea cu concernul NIBE, deoarece pompele de caldura NIBE sunt extrem de complexe, cu un numar foarte mare de programe automate, de o calitate exceptionala dar si un pret pe masura, care din nefericire ii indeparteaza pe cei mai multi potentiali beneficiari. Am raspuns de-a lungul timpului, la unele solicitari privind efectuarea de reparatii la pompe de caldura Nibe, in special pe zona Bucuresti, dar in limita timpului disponibil.

Cele mai intense colaborari le-am avut si le am cu fabricile din Suedia respectiv Octopus si Jifon AB, ale caror pompe de caldura le promovez de multi ani pe siturile mele www.pompe de caldura Octopus.ro si www.pompe de caldura-Jifon.ro, La aceste doua firme merg in Suedia, destul de des pentru traininguri si pentru insusirea noilor tehnici si proceduri.

Pentru aceste doua tipuri de pompe de caldura, sunt unic reprezentant pentru Romania, in sensul ca sunt singura persoana imputernicita de fabricant sa asigur urmatoarele:
– importul pompelor de caldura din Suedia;
– montaj, punere in functiune;
– garantie si service pe durata garantiei;
– instruire pentru alte firme sau operatori  persoane fizice care doresc sa devina instalatori de pompe de caldura Octopus si Jifon.

Pompele de caldura produse de firmele Octopus dar mai ales Jifon AB din Suedia, prezinta cel mai bun raport pret-calitate, fiind fabricate numai din subansamble de maxima fiabilitate.

Dupa cum se cunoaste, suedezii sunt considerati pionierii pompelor de caldura in sensul ca ei au fost primii care le-au produs si utilizat, nivelul de utilizare al pompelor de caldura in Suedia depasind in prezent 80%.

Este unanim recunoscut faptul ca pompele de caldura suedeze sunt fabricate dupa cele mai dure standarde, fapt care le confera o pozitie de top in privinta calitatii si fiabilitatii, un fel de “mercedesuri” in lumea pompelor de caldura, daca imi este permis sa ma exprim astfel.

Dacă ți-a fost de folos, distribuie această pagină să o vadă și prietenii tăi!