Pompele de căldură reprezintă alternativa viitorului pentru încălzirea imobilelor

Pompele de caldura reprezinta alternativa viitorului privind incalzirea imobilelor, intelegand prin imobile in general atat imobilele rezidentiale cat si toate spatiile in care este necesara asigurarea unui microclimat controlat.

Spun ca este alternativa viitorului deoarece combustibilii clasici (lemne, gaz, combustibil lichid, etc) sunt din ce in ce mai scumpi si mai greu de procurat.
Comparativ cu incalzirea cu combustibili clasici, incalzirea cu pompe de caldura prezinta in principal urmatoarele avantaje:

1. genereaza cheltuieli pentru incalzire si preparare a apei calde de consum mult mai reduse;

2. evita total necesitatea efortului fizic pentru asigurarea functionarii;

3. nu genereaza noxe si nici reziduuri si astfel nu polueaza mediul;

4. are o fiabilitate de peste 10 ori mai mare decat sistemele clasice;

5 nu utilizeaza flacara si elimina total riscul de incendii, explozii sau intoxicari cu gaze;

6. poate fi comandata si monitorizata din orice locatie de pe glob cu acces la internet, eliminand astfel total necesitatea prezentei umane pentru monitorizare, reglaje, verificari, etc.

7. nu necesita revizii, reparatii, intretinere, cos de fum, etc.

8. poate asigura si mentinerea unei temperaturi dorite pentru piscina, etc;

9. reprezinta un sistem de incalzire nepoluant, prietenos cu mediul, avand o sursa practic inepuizabila.

10. Reperezinta sursa de incalzire a omului modern, care este in permanenta miscare, in tara si nu numai, a omului care aflat in permanenta criza de timp, nu mai are posibilitatea si nici disponibilitatea de a cara lemne, de a le crapa si stivui, de a aprinde focul si ulterior de a cara cenusa, de a revizui anual cosul de fum, etc…si nu in ultimul rand de a-si asuma riscul de incendii, explozii… Acest om modern, nu are timpul necesar sa stea sa supravegheze focul, sa aduca lemne, etc.

El doreste o instalatie sigura, complet automatizata, care sa nu necesite supraveghere, sa nu prezinte risc de foc, noxe sau explozii, o instalatie de incalzire care sa poata fi comandata din orice locatie de pe glob cu acces la internet.

O astfel de instalatie de incalzire este pompa de caldura.