Pompele de căldură ASG dispun de măsuri de protecție și afișează tipul incidentului

Noi am prevazut pentru pompele de caldura ASG protectii pentru toate situatiile care pot apare pe durata unei exploatari normale.

Teoria spune ca daca un echipament este dotat cu protectii pentru orice situatie care i-ar putea afecta integritatea in functionare, probabilitatea ca acel echipament sa se deterioreze printr-o exploatare normala este minima.

In caz de incidente exterioare (nisiparea putului forat, arderea electropompei submersibile, etc), pompa de caldura se opreste pentru a se autoproteja si semnalizeaza prin afisare tipul incidentului extern

Una din aceste protectii vizeaza si incidentul care ar putea genera lipsa fluxului normal de apa prin vaporizator, ca urmare a nisiparii putului forat ori a deteriorarii mecanice sau electrice a pompei submersibile sau chiar a secarii la un moment dat a apei din putul forat.

In situatia mentionata, pompa de caldura ASG are senzori care detecteaza consecinta acestor incidente, respectiv scaderea temperaturii in vaporizator, moment in care opreste pompa de caldura pentru aproteja echipamentul si semnalizeaza cu un bec rosu inscriptionat cauza incidentului.

Dupa rezolvarea problemei, pompa de caldura poate fi repornita prin tastarea becului rosu de semnalizare, prevazut cu actionare.

In mod similar, daca in incinta unde este amplasata pompa de caldura, temperatura scade sub zero grade, atunci cand pompa de caldura nu functioneaza, fiind in pauza de histerezis poate apare riscul inghetarii circuitului de apa din vaporizator. In acesta situatie, pompa de caldura se opreste si semnazizeaza in mod similar incidentul. Repornirea pompei de caldura se poate face dupa ce temperatura in incinta in care este amplasta creste la 5 grade Celsius.