• Care este suprafata totala utila a imobilului (mp) Cate niveluri are imobilul (P;P+1; P+2, etc);
• Ce intaltime au camerele la fiecare nivel;
• Care este sitemul de izolatie termica a imobilului (planseu, pereti, acoperis)
• Ce sistem de incalzire are/va avea in final imobilul (calorifere, ventilo-convectoare, incalzire in pardoseala, etc)
• Care este locatia imobilului si zona (la marginea localitatii, in centru, etc) Care este dimensiunea vitrajelor la fiecare nivel
• Ce tip de tamplarie are/va avea in final imobilul
• Care este dimensiunea izolatiei termice a pardoselei la parter ? Ce tip de ventilatie va avea imobilul
• Se doreste si preparare de apa calda pentru consum menajer cu ajutorul pompei de cladura?
• Este posibil ca la anumite imobile sa mai fie necesare informatii suplimentare pe care sa vi le solicit.
Dupa obtinerea informatiilor necesare, va voi face o oferta de pompa/pompe de caldura ASG, necesara pentru imobilul dvs. Solutia poate fi pentru una sau mai multe pompe de caldura, de diferite puteri, cu functionare in tandem, in functie de marimea imobilului dvs. Daca oferta este acceptata, vom trece la etapa urmatooare care consta in semnarea si derularea contractului.
Va voi transmite pe mail propunerea de contract, pe care o vom discuta in prealabil si daca va fi agreata o vom semna.
Dupa semnarea contractului, vom stabili data cand dvs doriti sa incepem montajul instalatiei, data la care, voi fi pregatit sa vin cu intregul echipament al pompei de caldura ASG la montaj.
Ce va face clientul dupa semnarea contractului?
Clientul va avea de rezolvat urmatoarele probleme:
Cu siguranta prima intrebare in mintea oricarui client este urmatoarea:
– Din ce motiv nu realizeaza furnizorul pompei de caldura acest foraj, pentru a asigura servicii complete?
Raspunsul este urmatorul:
Forajul putului pana la prima panza de apa freatica este complet deosebit de un foraj pentru apa potabila, deoarece prima panza de apa freatica se afla la adancimi foarte mici (ex. la pompele de caldura montate am intalnit prima panza de apa freatica la aprox 7m in Bucuresti, cca.13m in Focsani, cca.11m in Ramnicu Valcea, cca 2,5m in Tecuci, s.a.m.d), spre deosebire de forajele pentru apa potabila care sunt la adancimi de peste 50m.
Apa din prima panza de apa freatica nu este de cele mai multe ori potabila dar acest aspect nu conteaza pentru pompa de caldura. In consecinta, forajul pentru pompa de caldura, care trebuie executat numai pana la prima panza de apa freatica este un foraj care se poate executa in cateva ore – cel mult intr-o dupa-amiaza, datorita adancimilor forate mici de foraj.(cativa metri adancime).Daca furnizorul pompei de caldura ar veni cu echipamentul de foraj pe trailer pana la domiciliul clientului, (transport dus-intors) pretul deplasarii cu echipamentul plus cheltuielile pentru foraj, ar fi de cateva ori mai mari pentru client decat in varianta executarii forajului cu o firma locala.
– Cum trebuie executat putul forat?
Putul forat trebuie executat cat mai aproape de camera unde urmeaza a fi instalata pompa de caldura. Scopul acestei amplasari este de a evita racirea apei adusa din putul forat pe durata iernii. Varianta ideala este ca putul forat sa fie realizat chiar in pardoseala camerei in care va fi instalata pompa de caldura, intr-un colt, la distanta de cca 300 mm de fiecare perete.(puteti vedea astfel de amplasari ale putului forat amplasat in podeaua camerei tehnice, in interviurile filmate cu pompe de caldura de pe acest site).Desigur acest lucru este posibil daca clientul ma contacteaza inainte de a incepe constructia imobilului, deoarece ulterior nu mai are cum sa execute putul forat in camera tehnica. Exista si posibilitatea de a stabili locatia pentru amplasarea pompei de caldura intr-un garaj sau o constructie adiacenta imobilului, realizata spre exemplu din sandwich cu polistiren, in a carei pardoseala sa fie amplasat putul forat.
Putul forat va avea diametrul de 160 mm iar teava din PVC a putului forat va iesi peste nivelul pardoselei cu cca 300 mm.
Putul forat trebuie sa asigure debitul de apa conform tipului/tipurilor de pompe de caldura instalate, prezentate in tabel.
Daca imobilul nu are canalizare (daca utilizeza fosa septica), va fi necesara si realizarea unui al doilea put forat pana la prima panza de apa freatica pentru deversarea apei care trece prin pompa de caldura. Cel de al doilea put forat poate fi si mai departe de imobil, cu conditia ca tubulatura pana la el sa fie ingropata la adancimea minima de 1,2m, sa aiba panta de scurgere si sa nu prezinte sifonari, pentru a evita blocarea scurgerii.
Cele prezentate mai sus reprezinta varianta optima. Daca insa clientul are in curte o fantana, apa din aceasta fantana poate fi utilizata pentru functionarea pompei de caldura, dar tubulatura de la fantana pana la camera tehnica unde se va afla pompa de caldura trebuie izolata termic.(fantana trebuie sa fie capabila sa asigure debitul de apa mantionat in tabel).
Pompele de caldura ASG cu puteri incepand cu 13Kw, sunt dotate cu compresoare trifazate si in consecinta este necesara alimentarea intregului echipament cu tensiune 380Vca.
De la tabloul alimentat cu tensiune 380Vca, montat de client in camera tehnica, cat mai aproape de locul de montaj al pompei de caldura ASG, furnizorul pompei de caldura va realiza la montaj, alimentarea cu energie electrica a acesteia.
La o data stabilita de comun acord, furnizorul pompei de caldura va veni cu echipamentele pe trailer si va incepe montajul care va dura cca 2 zile, dupa care pompa de caldura va fi predata clientului, in functiune.
Va invit, cu respect sa vizionati interviurile postate pe site cu pompele de caldura montate de mine unde veti putea vedea atat cum arata puturile forate la mai multe locatii precum si pompele de caldura montate in diverse locatii.